Pelet Kalitesine Etkenler Nelerdir?

Ağacın fiziksel özellikleri (yoğunluk ve dayanıklılık), nem içeriği, parçacık boyutu ve içerik bileşimi gibi ağacın içerik değişkenleri, kaliteli bir peletin üretilmesi aşamasında ki en önemli etkenlerdir. Ağacın fiziksel özellikleri (Yumuşak yada Sert Ağaç), Nem Oranı (Islak Ağaç Kesimi veya Kuru Ağaç), ağaç partiküllerin toz yada parçalı oluşu, bu değişkenler sadece kaliteyi değil, peletleme prosesinin spesifik enerji tüketimini de etkileyecektir.

Partikülün (Toz Çam vs) doğru oranda nem içeriği, ürünün geçiş sıcaklığını düşürür, ürün içerisindeki tutucuya bağlayıcı özelliği katar ve temas yüzey alanını arttırır. Bu nedenlere bağlı olarak maksimum düzeyde daha verimli pelet üretimi yapılabilir.