Tam Donanımlı Pelet Üretim Tesisi
Tam donanımlı bir talaş pelet üretim tesisi için yalnızca pelet makinası yetmez. Bunun için lütfen aşağıdaki tam donanımlı talaş pelet tesisi ekipmanları yazımızı okuyunuz.
Mini pelet makinaları ile sadece kendinize yada çevrenize yetecek kadar pelet üretimi yapabilirsiniz, lakin eğer bir tesis kurmak ve peletin satışını yapmak istiyorsanız bunun için donanımlı bir ekipman parkuruna ihtiyacınız olacaktır. Saatte 150Kg yada 200Kg gibi üretim yapan mini tesisler için olmasa da, Ton üretimi yapacak işletmeler için bu ekipmanlar olmazsa olmazlar arasındadır. Kürelsan Makine Sanayi her kapasite ve ihtiyaca göre anahtar teslim Pelet Tesisi kurulumu yapmaktadır. Peki bir pelet tesisi işletmecisi olmak için öncelikle hangi makinalara ihtiyacınız olacak.
TALAŞ PELET TESİSİ ÜRETİM EKİPMANLARI
Talaş Eleme + Fırın Besleme Bunkeri: Kürelsan Makineye ait fırın besleme bunkeri, üzerine yerleştirilen vibrasyon motoru ve elek teli ile talaşı istenen çapta ki elekten eleyerek altta ki fırın besleme bunkerine geçişini sağlar. Hız Kontrol otomasyonu bulunan helezon, istenen hızda istenen kapasiteye göre fırını besleme işlemini yapmaktadır.
Talaş Kurutma Fırını: Eğer yaş ağaç kesimi yapılıyor ise ürünlerin istenen nem oranına düşürülmesi için mutlak suretle kurutma fırınından geçirilmesi gerekmektedir. 2 çeşit kurutma fırınımız bulunmaktadır.
a) Jet Kurutucu: Hava sirkülasyonu içerisine bırakılan talaş partikülleri, sıcak hava dalgasına maruz kalarak belirlenen kapasite için hazırlanan hava kanalında kurutulur. JET TALAŞ KURUTUCU ile saatte 100 Kg’dan 500 Kg’a kadar talaş kurutulabilir. Genellikle Star Serisi Pelet Makinası kullanıcıları tarafından tercih edilir. JET TALAŞ KURUTMA FIRINI ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen JET TALAŞ KURUTMA FIRINI başlıklı yazımızı okuyunuz.
b) Tambur Kurutucu: İstenen kapasiteye uygun olarak hazırlanan tambur sistemi (6m – 12m) içerisinde ürün uzun bir sıcaklık etkisine maruz bırakılır. Tamburdan çıkan ürün yine JET KURUTUCU sistemin içerisine bırakılarak istenen nem oranı yakalanır. Genellikle Power Serisi Pelet Makinası kullanıcıları tarafından tercih edilmektedir. TAMBUR TALAŞ KURUTMA FIRINI ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen TAMBUR TALAŞ KURUTMA FIRINI başlıklı yazımızı okuyunuz.
Pelet Makinası: Kurutma fırınından çıkan talaşın peletlenmesi aşaması burada gerçekleştirilir ve tüm sistemin ihtiyacı olan kapasite de üretim yapar.
Soğutucu + Elek Sistemi: Pelet Makinasından çıkan ürün üzerindeki nemin alınmasına karşın hala sıcak ve nemlidir. Bu nem ısı ile birlikte, eğer tek bir yerde üst üste depolama yada direkt olarak paketleme yapılacaksa, paketin alt kısmındaki pelet, üst kısımda ki peletleri nem salımı yaparak zarar verir ve talaş peletinin kalitesinde bozulma gözlemlenir. Bu sebepten dolayı pelet makinasından önce soğutucudan geçirilir. Kürelsan Makineye ait soğutucu hem soğutma aynı zamanda da paketleme ünitesi öncesi eleme işlemi yapmaktadır. Soğutucu Elek Sistemi ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen SOĞUTUCU ELEK SİSTEMİ başlıklı yazımızı okuyunuz.
Paketleme Ünitesi: Pelet Makinasından çıkan ürünün soğutulduktan sonra son kullanıcı için paketlenmesi aşaması için Pelet Paketleme Makinası kullanılmaktadır. Full otomatik yada yarı otomatik pelet paketleme makinaları, isteğinize bağlı olarak çuval paketleme yada poşet paketleme şeklinde imal edilmektedir. Türkiye’de pelet imalatı yapan bir çok işletme çuval paketleme sistemi kullanmaktadır. Pelet paketleme makinaları ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen PELET PAKETLEME MAKİNALARI başlıklı yazımızı okuyunuz.